معرفی
مدیریت توسعه، ترویج و تدوین استانداردهای صنعت برق و انرژی
با توجه به محدودیت منابع از یکسو و رشد مصرف و آلودگیهای زیستمحیطی از سوی دیگر، رعایت و بهكارگیری استانداردها در زمینههای مختلف میتواند منجر به كاهش مصرف و تلفات انرژی در تأسیسات، كاهش هزینههای تعمیراتی، افزایش عمر تأسیسات، بالا بردن کیفیت محصولات و خدمات در داخل و بهخصوص در بخشهای صادراتی شود. با توجه به اینكه در هر زمینهای دستیابی به استاندارد مستلزم انجام پژوهش میباشد و از طرفی پژوهش و فناوری نیز با هم در تعامل بوده و تأثیر مثبت در همافزایی یکدیگر دارند، لذا میتوان استاندارد را بهعنوان یکی از ارکان و پایههای توسعه و پیشرفت بهشمار آورد.
نتایج تحقیقات، ابداع و تجاریسازی محصولات، زمانی به نتیجه خواهد رسید که کیفیت نهاییشان براساس استاندارد محک زده شده و مسیر اجرایی بهرهگیری و استفاده از آنها نیز از طریق استاندارد صورت پذیرد. بنابراین استاندارد، لازمه رشد، توسعه و ارتقاء سطح دانش و فناوری در هر کشور است.
نظر به اهمیت مقوله استانداردها و ارتباط مستقیم آنها با پژوهش و فناوری در راستای دستیابی بهسطح کیفی مطلوب کالاها و تجهیزات مورد استفاده در صنعتبرق و انرژی کشور و با توجه بهابلاغ نظامنامه استانداردهای صنعتبرق، بهمنظور توسعه بخش استاندارد در بدنه وزارت نیرو، مدیریت توسعه، ترویج و تدوین استانداردهای صنعت برق و انرژی در پژوهشگاه نیرو جهت پوششدهی و تکمیل بخشی از ساختار این حوزه در صنعت برق بر پایه اسناد راهبردی وزارت نیرو شکل گرفته است. که هدف از تأسیس این مدیریت در بخش کلان استاندارد و تکمیل چرخه استاندارد در این وزارتخانه با هماهنگی بخشهای مرتبط دیگر و در تعامل با سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان متولی اصلی استاندارد در کشور میباشد. وظایفی همچون مدیریت نیازسنجی، اولویتبندی، رصد استانداردهای بینالمللی، بهروزآوری استانداردهای قدیمی، و تدوین استانداردهای جدید از اهم مواردی هستند که میبایست طی فرآیندهای منظم و برنامهریزی شده مورد ارزیابی و اقدام قرار گیرند.